تکنیک های تزریق چربی (پیوند چربی) سال های متمادی در عمل های جراحی با اهداف زیبایی و پزشکی مورد استفاده بوده است .در این عمل جراحی چربی های اضافه از بدن خود بیمار برداشته می شود و به مناطق دیگر پیوند داده می شود.
جنبه های مثبت و منفی در تزریق چربی
جنبه های مثبت :
- این موااد بر خلاف ژل های تزریقی مصنوعی ، از بدن خود بیمار تهیه می شود . انتقال چربی از بدن خود بیمار احتمال واکنش های آلرژیکی را به مواد خارجی کاهش می دهد.
- تزریق چربی نتایج طبیعی ،طولانی مدت و ایمنی را به همراه خواهد داشت
- تزریق چربی یک روش غیر تهاجمی برای جوانسازی صورت محسوب می شود
جنبه های منفی
- آماده کردن بافت چربی قبل از انتقال آن ،در مقایسه با ژل های آماده یک فرآیند زمان بر است .
- نتایج آن نسبت به ژل های آماده دوام بیشتری دارد و هزینه ی آن نیز بیشتر است
این ها سه مورد از مهم ترین جنبه های مثبت و منفی تزریق چربی بود که هنگام تصمیم گیری برای جراحی باید در نظر گرفته شود.اگر مایل هستید جنبه های مثبت و منفی منحصر به فرد خودتان را بدانید بهتر است یک جلسه ی مشاوره با جراح خود ترتیب دهید.
آیا شما کاندید خوبی برای تزریق چربی هستید ؟
هدف تزریق چربی یا پیوند چربی پر کردن نواحی کم حجم و خالی است .مناطقی که تزریق در آنها شایع تر است شامل صورت (لب ها، گونه,زیر چشم و …) است .البته شما باید محلی در بدن خود داشته باشید که بتوانید از چربی اضافه ی آن استفاده کنید .
مهم این است که محدویت های پزشکی نداشته و سیگاری هم نباشید.
تزریق چربی چگونه انجام می شود ؟
چربی از یک قسمت از بدن شما برداشته می شود سپس شسته و تصویه می شود و پس از آن با یک سوزن مخصوص با دقت به محلی که قرار است حجم داده شود تزریق می شود .ممکن است لازم باشد فرآیند تزریق در چند مرحله انجام شود تا بتوان به نتیجه ی دلخواه دست یافت .تزریق چربی را می توان در یک فرآیند سه مرحله ای توضیح داد :(۱) برداشت (۲) تصفیه و انتقال (۳) جایگذاری
برداشت : شما به همراه دکترتان یک محل را برای برداشت چربی انتخاب می کنید .سپس به آن محل بی حسی موضعی تزریق می شود و جراحتان یک برش خیلی کوچک برای برداشت چربی در آن محل ایجاد می کند و سپس به وسیله یک روش استریل ،یک کانول متصل به سرنگ را به دقت وارد کرده و چربی را خارج می کند ( به این فرآیند لیپوساکشن می گویند).
تصفیه و انتقال : هنگامی که به اندازه کافی چربی تهیه شد جراح شما آن را پردازش می کند تا سلول های چربی را برای انتقال به یک سرنگ کوچک که برای تزریق استفاده می شود آماده کند .برای تصفیه ممکن است به یک سانتریفیوژ نیاز باشد تا به وسیله آن چربی چرخانده شود یا می توان از یک فیلتر برای جدا کردن ناخالصی ها استفاده کرد .
جاگذاری: در این مرحله محلی که برای تزریق انتخاب شده است آماده خواهد شد .جراح شما یک سوزن یا کانول را در محلی که قرار است حجم داده شود وارد می کند .سوزن تزریق معمولا چندین بار از مناطقی که قرار است حجم داده شود گذر می کند .هر بار که سوزن یا کانول از آن منطقه گذر می کند یک قسمت از بافت چربی روی سطح بافت طبیعی گذاشته می شود .این فرآیند تا زمانی که به حجم مورد نظر برسیم ادامه می یابد.
ملاحظات
برخلاف نظر عموم چربی بعد از تزریق جابجا نمی شود و چربی چون از خود فرد تهیه می شود حساسیت زا نمی باشد.
چربی در لب و چین اطراف لب ماندگاری زیادی ندارد اما در گونه ها و زیر چشم ماندگاری دارد.
چون مقداری از چربی جذب می شود جراح حین عمل حجم بیشتری تزریق می کند تا نتیجه مطلوب و دلخواه حاصل شود.
نکته :
درصد جذب چربی در افراد متفاوت است کسانی که سیگار مصرف می کنند شانس جذب زیادتری دارند.
میزان کبودی بعد از تزریق چربی ناچیز است اما تا یک هفته مقداری تورم وجود دارد کمپرس یخ در ۲۴ ساعت اول مفید است.
۳ تا ۶ روز استراحت بعد از تزریق چربی کافی است و میزان کبودی آن هم اندک است.
تزریق چربی در اتاق عمل , با بی حسی یا بیهوشی انجام می شود.